Review IMU | Alles op een rij + ervaringen
09 mei 2021 
11 min. leestijd

Review IMU | Alles op een rij + ervaringen

In dit blog artikel geef ik mijn review over de IMU (Internet Marketing Unie). Ik bespreek per product de voor- en nadelen en zet alles voor jou op een rij. Kom alles over de IMU te weten en ontdek wat de IMU voor jou kan betekenen.

Voordat we met de review beginnen leg ik nog even kort uit wat de IMU (Internet Marketing Unie) is. De IMU is het grootste online marketingplatform van Nederland. Voordat het de Internet Marketing Unie werd genoemd wat het de Internet Marketing Universiteit. Ze helpen ondernemers met het groeien van hun bedrijf op het internet. De missie van de IMU is om gelijkgestemde ondernemers te verbinden met elkaar, dit doen ze d.m.v. de IMU Community. Ze faciliteren met hun eigen ontwikkelde software hoe jij je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer kan vergroten.

Eigenaren IMU


In de afgelopen jaren heeft de IMU al meerdere cursussen gemaakt op het gebied van Online Marketing. Sinds januari 2021 hebben ze een nieuwe cursus samengesteld namelijk IMU+. Één complete totaaloplossing waarmee ze jouw online succes onvermijdelijk maken. Krijg toegang tot alle cursussen! Het is een uniek concept wat dé oplossing is voor iedere ondernemer, op ieder niveau die meer bezoekers, leads, klanten, omzet, fans, vrijheid en overal business groei wil behalen.

IMU Cursus

IMU CursusVoordelen:

 1. Een community met gelijkgestemde.
 2. Je kunt overal je vragen kwijt en wordt hier door meerdere mensen bij geholpen.
 3. 12x LIVE gast expert sessies via zoom waar je vragen kan stellen en informatie krijgt over onderwerpen zoals Facebook ads, copywriting, Pinterest, Plannen, Persoonlijke ontwikkeling en nog veel andere onderwerpen.
 4. IMU Challenges waarbij je met de community opdrachten gaat uitvoeren in een korte tijd met grote resultaten. Kom samen met andere ondernemers in beweging en laat je onderneming groeien.
 5. Opnames van events die geweest zijn.
 6. 12x LIVE website marathon reviews waarbij collega’s van IMU naar je website gaan kijken en hier feedback op geven.

Nadelen: 

 1. Alle informatie kan in het begin overwelmend zijn. Maak daarom een planning hoe je door de cursussen heen wilt gaan en welke voor jou het belangrijkste zijn om je onderneming op te zetten / laten groeien.
 2. Wanneer je niet gebruik maakt van de software van de IMU moet je het telkens vertalen naar bijvoorbeeld: WordPress, PayPro of andere software. Dit kan soms veel tijd kosten en bepaalde mogelijkheden zijn er soms niet wat in de IMU software wel te vinden is.

Voor het aanschaffen van de IMU+ cursus betaal je €497,- exclusief btw per jaar (€601,37 inclusief btw). Terugkijkend naar de voordelen is dit het meer dan waard.

Kosten IMU


De klanten de IMU zijn zeer tevreden over de producten. Je kunt veel beoordelingen over de IMU vinden, waarbij nagenoeg alle beoordelingen (heel) positief zijn.

Beoordeling IMU

Software IMU


Met Phoenix bouw jij een winstgevende website binnen een handomdraai. Met de software bouw jij de meest effectieve landingspagina’s die door de IMU getest zijn. Kant-en-klare conversie templates die jij kan gebruiken om jouw online onderneming op te zetten. De software maakt gebruik van unieke conversie technieken. Je vindt namelijk verschillende vormen van zogenoemde ‘attention grabbers’ die je kunt gebruiken om de aandacht van je bezoekers te sturen.

Plug & Pay:

Met Huddle creëer jij je eigen e-learning met digitale programma’s én online community. Werk met verschillende lidmaatschap niveaus voor meerdere programma’s/ cursussen. Bouw een community forum volgens de nieuwste social media standaarden. Je krijgt unieke gamification technieken voor een actieve community. Koppel Huddle via Zapier aan je favoriete systemen. Inclusief de gratis Huddle app voor je gebruikers.

Met Huddle creëer jij je eigen e-learning met digitale programma’s én online community. Werk met verschillende lidmaatschap niveaus voor meerdere programma’s/ cursussen. Bouw een community forum volgens de nieuwste social media standaarden. Je krijgt unieke gamification technieken voor een actieve community. Koppel Huddle via Zapier aan je favoriete systemen. Inclusief de gratis Huddle app voor je gebruikers.

Voordelen:

 1. Bij elke software kun je snel terecht bij de klantenservice voor je vragen.
 2. De software is makkelijk te koppelen met andere software.
 3. Je hoeft niet van elke software gebruik te maken om een online onderneming op te zetten. Bekijk wat jezelf nodig hebt en welke software bij je past.
 4. De software in combinatie met de IMU+ cursus zorgt ervoor dat je ook van andere mensen kan leren en tips kan krijgen.

Nadelen:

 1. De prijzen lopen snel op in de maand wanneer je alle software van de IMU wilt gaan gebruiken. Kijk dus goed naar wat je zelf nodig hebt en wat voor jouw werkt.

De IMU heeft verschillende boeken op het gebied van online marketing. Dit zijn er in totaal 8, waarvan er 2 boeken fysiek (betaald) zijn en 6 boeken als e-boek te verkrijgen zijn (gratis).

Fysiek: 

 1. De Online marketing tornado: Een belachelijk compleet en no-nonsense stappenplan voor meer bezoekers, leads, klanten, fans en ambassadeurs via het internet.
 2. Doelgericht SEO: Een praktisch stappenplan om te scoren in google met heldere analyses en voorbeelden uit de praktijk.

Digitaal: 

 1. Winnen in Google: De meest complete SEO gids online (stappenplan).
 2. De Conversie Code: Ontdek de wetten van winstgevende websites.
 3. De Ultieme Checkout: Tips voor meer verkopen door je betaalpagina’s te optimaliseren.
 4. Affiliate Marketing: Bouw een leger van ‘gratis werknemers’ op no cure, no pay basis.
 5. Online Memberships: Een ideale online business met digitale producten.
 6. Community Building:  Hoe community building je onderneming exponentieel kan laten groeien.

Voordelen:

 1. Veel waarde, informatie en inspiratie die je op je eigen onderneming kan toepassen.

De IMU maakt iedere week een podcast waarin ze tips geven op het gebied van online marketing, ondernemerschap, neuromarketing, mindset, persoonlijke ontwikkeling en meer.

Voordelen: 

 1. Veel waarde, informatie en inspiratie die je op je eigen onderneming kan toepassen.
Over de schrijver
Doné is oprichter van Succesvollerleven.nl. Hij heeft een passie voor persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van zijn mindset en bewustwording. Op Succesvollerleven.nl deelt hij zijn kennis en wil hij zoveel mogelijk mensen dagelijks inspireren.
Reactie plaatsen